5 kana retsepti, mida valmistada kuumaõhufritüüris

20.09.2021 18:10
Kommentaarid
6
Foto:

Kuumaõhufritüür on justkui imeline abiline teie köögis. Selle abiga saate valmistada ise samu toite, mida enamasti pakutakse kiirtoidukohtades. Peale selle on kuumaõhufritüüriga  valmistatud toit tervislikum, sest valmistamisel kasutatakse kuuma õhku, mitte õli. Valmistatud toit jääb aga sama krõmpsuv ja maitsev kui õliga fritüüris valmistatud. Kuumaõhufritüüride valikuga saate tutvuda siit.

Tuntuimad kuumaõhufritüüris valmistatud toidud on erinevad köögiviljad ja liha. Peale selle on võimalik valmistada ka erinevaid lihatooteid. Üheks armastatud roaks, mida fritüüris teha, on kana. Toome teieni 5 viisi, kuidas valmistada kana kuumaõhufritüüris.

Kana Kentucky moodi

 Selle toidu valmistamiseks on  vaja kanakoibasid, jahu, soola, pipart, paprika maitseainet, keefirit, muna ja oliivõli. Kokku kulub selle maitsva roa valmistamiseks umbes poolteist tundi, millest 25 minutit kulub küpsetamisele.
Kõigepealt tuleb omavahel segada maitseained ja siis lisada jahu. Tainas peaks olema võimalikult ühtlane mass , kus ei tohiks olla tükke. Teises suures kausis tuleb segada keefir ja muna senikaua, kuni on ühtlane segu. Kanakoivad asetage umbes pooleks tunniks keefiri ja muna segusse. Seejärel võtke kanakoivad marinaadist ja lubage üleliigsel marinaadil kana küljest maha tulla. Esimene marinaad tagab selle, et kanas olevad mahlad säiliksid. Asetage kanakoivad õlisse ning peale seda igast küljest jahu ja maitseainete segusse. See paneering annab kanale krõbeduse, mida õli aitab koos hoida. Üleliigne paneering raputage koibadelt maha.
Pange kana küpsetuspaberile ja laske seal seista 20-30 minutit. Küpsetage fritüüris 20 minutit umbes 200 kraadi juures. Serveerimiseks kasutage dipikastet, mis on suurepärane viis andmaks kanale maitset.

Krõbekana poolkoivad

Kuna kanakoibade valmistamiseks on erinevaid viise, jagame teiega veel ühte huvitavat krõbekana retsepti. Selleks on vaja 6 kana poolkoiva, 3 muna, jahu, pankot või tavalist riivsaia, soola, musta pipart ja paprikapulbrit.
Kõigepealt vahustage muna 1 spl veega. Seejärel segage jahu, sool, paprikapulber ja must pipar. Asetage poolkoivad jahusegusse, siis munasegusse ja lõpuks riivsaia sisse. Seejärel jaotage koivad ühtlaselt mööda kuumaõhufritüüri korvi ja küpsetage neid 200 kraadi juures.
Selle retsepti teeb veel eriliseks ka tšilli aioli, millega krõbedat kana serveerida. Nimelt on vaja selleks 200g tšilli aiolit, peeneks hakitud värsket tšillit ja jahvatatud köömneid. Need tuleks omavahel kokku segada.
Vajamineva kodutehnika suurepäraste roogade valmistamiseks leiate Kaup24 veebipoest!



Terve kana täidetud sidruni ja küüslauguga

Fritüüris on võimalik valmistada ka tervet kana. Võrreldes ahjuga on fritüüris võimalik valmistada kana kiiremini. Selleks on vaja tervet kana, sidrunit, küüslauguküünt, soola ja musta pipart.
Selle retsepti jaoks tuleb kana avada n-ö liblikana, mis tähendab, et tuleb eemaldada selgroog ja rinnakuluu. Niimoodi küpseb kana ühtlaselt ja hilisem lõikamine on lihtsam. Seejärel maitsestage kana. “Liblikana” avatud olles väheneb kana küpsetusaeg pea poole võrra.
Kõigepealt lõigake sidrun pooleks. Seejärel täitke kana sidruni ja küüslauguga ning hõõruge, kasutades selleks soola ja pipart. Asetage kana fritüüri ja küpsetage 180 kraadi juures umbes 55 minutit. Peale küpsetamist laske kanal 10 minutit seista ning seejärel lõigake see lahti.

Krõbedad kanatiivad

See kana on krõbe, kuid ka omapärase maitseainete seguga. Vaja läheb kanatiibu, petti, meresoolahelbeid, värskelt jahvatatud musta pipart, röstitud apteegitilli seemneid, suitsutatud paprikapulbrit, Cayenne’i pipart, jahu, küpsetuspulbrit.
Kana tuleb tükeldada kolmeks- kõigepealt suure kondi kohalt pooleks. Seejärel eemaldage peenike tiiva ots ja visake ära. See osa küpseb kõige kiiremini ja muutub liiga krõbedaks. Apteegitilliseemned, soolahelbed, pipar ja paprikapulber uhmerdage. Pool saadud segust pange koos kanaga suure kaussi ja segage kokku. Lisage pett ja segage hästi ühtlaseks. Hoidke seda külmkapis 30-40 minutit ning seejärel veerand tundi toatemperatuuril.
Ülejäänud maitseained segage jahu ja küpsetuspulbriga ja jagage 2-3 minigrip koti vahel. Kana jagage nende kottide vahel. Seejärel sulgege kott ja raputage seni, kuni kana on seguga kaetud. Küpsetage 180 kraadi juures fritüüris seni, kuni kana on kuldne. Enne fritüüri pistmist tuleks kindlasti pihustada kanale veidi õli, et saada kuldkollane koorik.

Kananagitsad

Maitsvate kananagitsate tegemisega on võimalik ka ise hakkama saada. Need on laste suured lemmikud.  Selleks on vaja ainult kanafileed, riivsaia, küüslaugupulbrit, paprikapulbrit, muna, piima, nisujahu, soola ja pipart. Serveerimiseks võib kasutada kastet.
Selleks on vaja 3 taldrikut. Ühte kloppige muna koos piimaga, teise pange riivsai koos paprikapulbri ja küüslaugupulbriga. Kolmandasse pange jahu soola ja pipraga. Kanafilee lõigake ribadeks, kastke kõigepealt soola-pipra-jahu segusse, siis munasse ja lõpuks riivsaiasegusse. Seejärel pange nagitsad fritüüri ja küpsetage seni, kuni need on kuldkollased.
Kastmeks segage hapukoor ja tšillikaste. Lisaks võite kasutada lehtsalatit- asetage kõige alla lehtsalat, pange sellele kastet ja kõige peale nagits. Maitsega saab mängida ka niimoodi, kui lasete enne töötlemist kanafileel piimas või keefiris seista.
Leidke endale parim kuumaõhufritüür Kaup24.ee abiga!

 

Vaadatud 1191 korda

Ole esimene, kes kommenteerib...
tegemist on

jalarättide kuivatiga

Jäta kommentaar
Korda turvakoodi