Juhtkiri: Miks peaks keegi üldse poemahla jooma?

29.01.2023 23:10
Birgit Padur
Kommentaarid
9
Foto:

Sel nädalal jäi silma uudis, et joogitootja Largo on likvideerimisel ning aasta viimases kvartalis koondas ettevõte kõik 14 töötajat. Ühelt poolt kahju, et kodumaise mahlatootjaga nii on läinud, teiselt pole juba aastaid nende tooteid ostnud.

Miks? Ilmselgelt seepärast, et milleks seda suhkruvett ikka juua kui olemas on paremad alternatiivid. Parim janukustutaja on tavaline vesi ja kui vahest harva ongi mahla isu, siis ostan ainult sellist, mis on ilma lisatud suhkruta ja võimalusel ka mitte kontsentraadist. Parim õunamahl on kodune ning  minu peres tehakse ka õuna-pirni- ja punasesõstramahla.
Soovitan ka teistele siinsetele poemahlade tootjatele, et mõelge järele, mida te müüte ning kas pole ehk mõistlik minna üle tervislikuma ja puhtama alternatiivi tootmisele? Sama kehtib ka muude kohalike toiduainete tootjatele. Näiteks ei söö ma peaaegu üldse jogurteid, just selle liigse lisatud suhkru tõttu ja väldin ka neid, mis toodetud magusainetega. Piimaletis on tore ja kirju tootevalik ning tihti tahaks sealt midagi haarata, aga piisab vaid pilgust koostisosadele ja isu läheb üle, sest oma suhkru saan kätte puuviljadest või mõnest muust toidust. Ehk siis me tarbime nagunii erinevate toitudega omajagu suhkrut, niisiis oleks tore, kui poelettidel oleks juba teadlikum toiduvalik.

Vaadatud 1436 korda

Ole esimene, kes kommenteerib...
Soloveeya Suhkur

Soovitan meta - anaal votkat.

Jäta kommentaar
Korda turvakoodi