Kalafestivali müügihitiks kujunes kriitiliselt ohustatud angerjas
29. aprillil toimus kõige rikkalikuma kalavalikuga Kalafestival Tallinna kalaturul. Valikus oli värsket kala, suitsukala, kuivatatud kala, palju erinevaid kalatooteid, kõrvale värsket toorainet, kodust sinki ja leiba, pirukaid, hoidiseid ja palju-palju muud põnevat.
Lapsi rõõmustas suhkruvatt ja jääjook. Kell 12 astus üles alati rõõmsat meelt külvav ansambel VÄLIHARF.
Kohapeal sai ka kõhu täis süüa – pakuti krõbedat kilu, frititud Peipsi tinti, suitsutatud kilu ja krevette, praetud räime, kebabi ja pirukaid.
Kahjuks puudus müügilt vaesema rahva kala- värske lest ja räim. Kalaturu müügihitiks kujunes frititud kilu ja värske angerjas hinnaga 15 eurot kilo.
Üle-eestilisel avatud kalasadamate päeval sai tutvuda ka sadamate ja kalandusega.
Sadamates olid kohal kalateadlased ja kalakokad, sai osaleda käsitöötubades ja käia kalakohvikutes.
Päeva korraldasid Maaeluministeerium ja Kalanduse Teabekeskus.
Üritust rahastatakse Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi riiklikust rakenduskavast.
Hinnad Tallinna kalaturul:
Lõhe 19 eurot
Forell 17 eurot
Siig 24 eurot
Paalia 17 eurot
Angerjas 15 eurot
Haug 8 eurot
Koha 10 eurot
Ahven 6.50 eurot
Latikas 3.90 eurot
Eriri nõutavad on näkineidude lihast tehtud liharullid. Maitse on inimliha ja kala vahepealset.