Maitsev aga lihtne õunakook - 3 retsepti

21.07.2022 10:05
Foto: Unsplash
Kommentaarid
0
Foto:

Ei ole midagi paremat kui klassikaline vanaema kodune õunakook. Kui sa leiad ennast nostalgiat tundmas ja neid maitseelamusi igatsemas, on aeg varrukad üles kerida ja põll välja otsida.

Maitsva õunakoogi küpsetamiseks ei pea tippkokk olema. Siin on 3 lihtsat retsepti, millega saab hakkama pea igaüks. Proovi järgi ja leia enda uus lemmik!

 

 

Klassikaline õunakook

 

Mahlane kook klassikalise põhja, õuna kihtide ning krõmpsuvate mandlilaastudega. Kiire ja lihtne - pea kõik koostisosad on sul kodus arvatavasti olemas! 

 

Koostisosad:

 

  • 3 peeneks viilutatud keskmist õuna
  • 2 muna
  • 125g võid
  • 165g suhkrut
  • 125ml täispiima
  • 225g isekerkivat jahu
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 45g mandlilaaste

 

Valmistamine 

 

  1. Kata koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning õlita põhi ning ääred.
  2. Lase ahjul soojeneda 160 kraadil.
  3. Vispelda või, suhkur ning vanilliekstrakt kuni tulemus on ühtlane ja kreemine.
  4. Lisa juurde munad ja piim. Vispelda segu uuesti läbi.
  5. Vala segusse jahu ning sega kuni tainas on ühtlane.
  6. Vala pool tainast koogivormi. Lisa kiht õunaviile (pool kogusest). Vala peale teine pool tainast ning lisa ülejäänud õunaviilud. Raputa ühtlaselt peale mandlilaastud.
  7. Küpseta 40-45 minutit või kuni kook on kenasti küpsenud.
  8. Lase koogil jahtuda ning naudi!

 

Kaneeli õunakook

 

See võrratu õunakook on kiitussõnu kuulnud kõigilt, kes seda proovinud on. Kohev ning just parajalt magus - ideaalne amps nii kohvi kõrvale kui ka magustoiduks. Kas sa teadsid, et kooki õigetes tingimustes hoiustades säilib see pikalt? Külmkapp on ideaalne, et kook kuni nädal värskena püsib. Sügavkülmik hoiab aga koogi värskena kuid.

 

Koogi koostisosad: 

 

  • 2 ½ klaasi tükeldatud õuna
  • 1 muna
  • ⅓ klaasi õli
  • 1 ½ klaasi pruuni suhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 ½ klaasi jahu
  • 1 klaas petti

 

Kaneeli pealiskihi koostisosad:

 

  • ½ klaasi suhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 1 spl sulatatud võid

 

Valmistamine

  1. Soojenda ahi 160 kraadi juures.
  2. Sega kõik koogi koostisosad ühtlaselt kokku, lisades õunad segusse viimasena.
  3. Määri koogivormi põhi ja ääred õliga. Vala sisse koogi tainas.
  4. Sega omavahel pealiskatte suhkur, kaneel ning sulatatud või.
  5. Määri saadud segu ühtlaselt taignale.
  6. Küpseta 45 minutit või kuni valmis. Kasuta hambatikku, et koogi küpsuses veenduda.

 

Toorjuustu õunakook


Kui sa oled klassikalistest õunakookidest tüdinenud ja soovid midagi uut proovida, siis on järgnev retsept just sulle!  See toorjuustu õunakook viib maitsemeeled rännakule.

Koogi koostisosad:

  • 4 klaasi tükeldatud õunu
  • 2 spl sidrunimahla
  • 220g toorjuustu
  • ½ klaasi toatemperatuuril võid
  • 1 klaas suhkrut
  • 2 muna
  • 1 tl mandli ekstrakti või vanilliekstrakti
  • ¼ tl soola
  • ¼ klaasi piima


Koogi pealiskihi koostisosad:

  • ½ klaasi granuleeritud suhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 2 spl jahu


Juhised:

  1. Soojenda ahi 160 kraadi juures.
  2. Määri koogivormi põhi ning ääred õliga.
  3. Pane õunatükid kaussi ning vala peale sidrunimahl. Raputa läbi ning jäta kauss hetkeks kõrvale.
  4. Sega kokku toorjuust ning või. Lisa juurde suhkur. Mikserda läbi kuni segu on kerge ja kohev. Lisa juurde ükshaaval munad ning vanilli- või mandliekstrakt. Mikserda kuni segu on ühtlane.
  5. Sega teises kausis kokku jahu, küpsetuspulber, sooda ning sool.
  6. Lisa aeglaselt kokku toorjuustu segu, kuivainete segu ning piim.
  7. Vala saadud tainas koogivormi.
  8. Sega kokku pealiskihi koostisosad. Vala segu õunatükkide peale ning raputa läbi. Lisa maitsestatud õunatükid koogi taignale. On sul kodus elektripliit? Soovi korral prae õunatükid eelnevalt paar minutit keskmisel kuumusel.
  9. Küpseta kooki 50-60 minutit.

 

 

 



Vaadatud 446 korda

Ole esimene, kes kommenteerib...
Jäta kommentaar
Korda turvakoodi