RETSEPT: see idee on parim, mida oma tomatitega teha võid!

22.08.2024 09:10
NT
Kommentaarid
1
Foto:

Kui Maarjamaale saabub õnnistet tomatite hooaeg, tuleb värskelt sirgunud kasvuhoone sõpradele ja hoidistajatele õpetada Kristjan Jõekalda legendaarset purgitomatite retsepti.

Retsept ilutseb tuhandete proaktiivsete koduperenaiste ja -meeste retseptikaustikutes, aga vajab igasugustel paber- ja digikandjatel meeles hoidmist! See on rahvuslik aare! Kristjanile orden selle eest! Kes näiteks jõulupüha ajal laua taga selle purgi lahti keerab, võib oma aasta rahumeeli kordaläinuks pidada.

Vaja läheb:

  • 26 tühja 0,5 liitrist purki
  • 30 karpi 250 g kirsstomateid
  • 6 liitrit vett
  • 18 spl soola
  • 18 spl suhkrut
  • 20 loorberilehte
  • 86 vürtsipipart
  • 20 nelgitera
  • 2 kaneelikoort (paljud eelistavad kaneeli mitte panna)
  • 45 spl 9% äädikat (kui on 30% äädikas, siis 200 ml äädikat ja 400 ml vett)
  • 5 pisut alla keskmise suurusega sibulat
  • 4 pakki 70 grammist toiduželatiini

Pese tomatid ja lao ääreni purki. Sibulad pista patta kooritult, aga tervelt. Kalla keevasse vette kogu oma maitseainete kuhjake. Keeda hüva mödi umbes 5 minutit ja kurna läbi sõela teise potti. Lisa želatiin ja sega hoolikalt, kuni kõik on sulanud. Seejärel lisa äädikas. Kalla marinaad tomatitele peale ja pane ilma kaaneta purk kümneks minutiks 85-kraadisesse vette. Pärast keera kaas peale ja aseta tagurpidi jahtuma. Kui marinaad on juba parajalt kallerdunud (toatemperatuuril järgmisel päeval, jahedas 4-5 tunniga), keera purk õiget pidi, siis ei jää tomatid kallerdisest välja.

Eriti hästi käituvad selles retseptis kirsstomatid - parem kui kalamari!

Vaadatud 7039 korda

Ole esimene, kes kommenteerib...
Väga hea

Parim hoidis on Lauaviin.

Jäta kommentaar
Korda turvakoodi