2023. aasta on ränga võitluse aasta

14.04.2023 14:00
Kaire Kenk
Kommentaarid
0
Foto:

2023. aasta on harukordne selle poolest, et paljud aeglaselt liikuvatest planeetidest vahetavad korraks sodiaagimärke, aga siis liiguvad vanasse märki jälle tagasi. Vaid Saturn jõuab Kaladesse 7. märtsil ja Veevalajasse tagasi enam ei liigu, nendib astroloog Peeter Tammela.

Siin viitab Saturn kui struktuuride sümbol sodiaagi viimases märgis ehk Kalades justkui mingite vanade struktuuride, seniste elureeglite lõppemise protsessi algusele. Saturn alustab uut sodiaagiringi ehk siis jõuab lõplikult Jäära märki veebruaris 2026. Ilmselt on siis selleks ajaks mingid uued struktuurid juba lõplikult välja kujunenud.
Pluuto siseneb Veevalajasse 23. märtsil, kuid liigub Kaljukitse märki uuesti tagasi 11. juunil. Sedna siseneb Kaksikutesse 15. juunil, aga liigub jällegi endisesse märki Sõnni tagasi 22. novembril. Pluuto siseneb teist korda Veevalajasse 21. jaanuaril aastal 2024 ja viimast ning seekord lõplikult 19. novembril 2024. aastal. Ja Sedna siseneb lõplikult Kaksikutesse 27. aprillil aastal 2024.
Neptuun jääb napilt nii 2023. kui ka 2024. aastal veel Kaladesse, aga siseneb Jäära esimest korda 30. märtsil aastal 2025 ning lõplikult 26. jaanuaril 2026. aastal
Nende aeglaste planeetide sisenemist järgmistesse märkidesse saab tõlgendada nii, et need oleksid justkui märguanded uute aegade tulemisest, mis siiski veel päris õiget hoogu sisse ei saa. Ehk siis signaalid nendest murrangulistest sündmustest, mis kulmineeruvad aastatel 2024–2026, mil aeglased planeedid on lõplikult sisenenud uutesse sodiaagimärkidesse.
21. jaanuaril kell 22.53 oli uue Kuu loomine Veevalajas, mis on ühtlasi ka idamaade kalendris Musta Kassi (Jänese) aasta algus. Paraku on Päike ja Kuu ühenduses Pluutoga – kusjuures Päike-Kuu on Veevalaja 2. kraadis, Pluuto aga Kaljukitse eelviimases kraadis. Seega võiks algavat Kassi aastat iseloomustada kui eriti ränka võitlust vanade struktuuride ja süsteemide (Kaljukits) ning kõige uue ja progressiivse vahel (Veevalaja).
On tähendusrikas, et Päikesel ja Kuul on ühtlasi ka väga täpne opositsioon Musta Kuu ehk Lilithiga, mis lisab süngeid, äärmuslikke ja fanaatilisi toone algavasse aastasse.
Positiivsel juhul võib Musta Kassi aasta aga kaasa tuua olulise muutuse või puhastumise, praagi hävitamise, uute struktuuride või filosoofiate tekkimise. Negatiivsel juhul võimendub kõik keeruline ja problemaatiline, tekivad umbsõlmed ja vastuolud, mida tundub olevat võimatu lahendada.

Alanud on suurte valikute aasta
Pea läbi aasta kestev – märtsi keskpaigast detsembri alguseni – aspekt on Pluuto kvadraat Kuu sõlmedega. Pluuto kui suurte muutuste ja transformatsioonide sümbol tekitab siin suure pinge mineviku ja tuleviku vahel. Kuna Lõunasõlm on mineviku sümbol ja Põhjasõlm tuleviku sümbol, siis Pluuto selline asend on kui seis noateral. Teisisõnu on meil kõigil võimalus kalduda tagasi Lõunasõlme ehk mineviku, oma mugavustsooni suunas või teha julge hüpe tuleviku ideaalide ja eesmärkide poole.
Pluuto ja Kuu sõlmede aspekt on täpne 23. juulil ja sellel päeval moodustub niinimetatud Suur Rist, mille üheks tipuks on ka Päike – ja see Suur Rist mõjutab tervet aastat, mitte ainult juulikuud.
See seis võib tähendada seda, et maailm ütleb lahti (või on sunnitud lahti ütlema) mingitest vanadest väärtustest, loobub milleski, mis siiani oli iseenesestmõistetav. Ja võtab omaks mingid täiesti uued põhimõtted. Samas ei pruugi see uute väärtuste vastuvõtmine olla vabatahtlik, vaid valuline loobumine ehk siis paratamatuse poolt dikteeritud samm.
Aga võib-olla ka vastupidi – hoitakse kramplikult kinni minevikust ja loobutakse kõigest uuest ja progressiivsest. Keeldutakse tuleviku suunas liikumast, kuna kardetakse sellega seotud muutusi.
Samuti võib seda seisu võrrelda suure Ristteega, kus tuleb võtta vastu otsus, milline tee valida. Seega võib 2023 aasta olla seotud inimkonna väga olulise valikuga või uue arusaamisega, millest sõltub väga paljude saatus.

Kääbusplaneet Sedna mõjutused
Terve alanud aasta jooksul mõjutab meid Kaljukitses asuva Pluuto ja 2003. aastal avastatud kääbusplaneedi Sedna (asub Sõnnis) trigoon. Esimene täpne aspekt kulmineerub veebruaris, aga selle aspekti mõju kestab läbi terve aasta. Alguse sai see mõju aga juba 2022. aasta kevadel.
Sedna on eskimode jumalanna, kes puhkab Põhja-Jäämere kõige sügavamas ja ligipääsetuimas kohas. Seega on ta sügavuse ja "põhjani minemise” sümbol.
Psühholoogilisel tasandil seondub Sedna seega alateadvuse, mahasurutud ja eitatud hirmude ja kompleksidega. Ehk siis see aspekt nõuab meile seda, et me vaataksime oma hirmudele ja painetele otsa ja tooks need pinnale, valguse kätte. Et me ei eitaks probleeme ega põgeneks nende eest.
Pluuto on Kaljukitses, mis on võimu ja ka võimu kuritarvitamise sümbol ning Sõnn sümboliseerib raha ja asjade kultust. Seega võib 2023. aasta hakata lagundama domineerivaid võimustruktuure (Kaljukits) ka ka raha ja materiaalse heaolu kummardamist (Sõnn).
Õhus on esimeses märgid uuest vaimsusest, mis ei hoia enam kramplikult kinni võimust, sotsiaalsest positsioonist ja materiaalsest heaolust. Esile tõusevad inimkonna sügavamad sisemised väärtused, inimese hinge ja alateadvuse loovad jõud.

Vaadatud 2191 korda

Ole esimene, kes kommenteerib...
Jäta kommentaar
Korda turvakoodi