Juhtkiri: Tahaks puhtamat toitu

30.05.2021 23:10
Birgit Padur
Kommentaarid
4
Foto:

Mai alguses ilmus Maalehes pikk lugu kohukeste teemal. Tegemist on minu ühe lemmiku vahepalaga ning seetõttu olen juba aastaid kauge kaarega eemale hoidnud Eestis toodetud kohukestest. Just nimelt seetõttu, et minu jaoks jäi arusaamatuks, mis siin kasutatakse palmiõli.

Seega oli tore lugeda, kuidas tootjad ise on ka palmiõli tootmise kahjulikkusest ja selle söömisega kaasneda võivatest haigustest teadlikud ning liiguvad selles suunas, et seda tulevikus mitte kasutada. Sama ootaks aga ka näiteks paljudelt teistelt toiduainetetootjatelt ja mitte ainult palmiõli vaid muude kahjulike koostisosade suhtes.
Poekookide siltidele pilku heites kaob igasugune isu neid kaasa haarata ning kuna kodukontoris töötamine on aega juurde andnud, olen isegi mitmeid kooke tänaseks katsetanud ise teha. Seda enam olen veendunud, et lihtsate koostisosadega saab väga maitsvaid asju valmistada ning on lihtsalt kahju, et masstootluses nii palju jama sisse pannakse. Viimati vihastasin eriti, kui tuli jäätise isu ning haarasin poest soodushinnaga uue toote, sest see tundus huvitava, veidi teistsuguse maitsega olevat. Proovides ühe lusikatäie, oli selge, et ühtegi nn loodusliku koostisosa selles küll pole ning heites pilgu etiketile, sain ka sellele kinnitus. Kuigi ma ei poolda toidu ära viskamist, lendas see jäätisetops otse prügikasti. Keegi ei peaks sellist jama sööma.



Vaadatud 419 korda

Ole esimene, kes kommenteerib...
praami maire

andke viina!

Jäta kommentaar
Korda turvakoodi