RETSEPT: grillijate unistus täitugu, paljastame ÕIGE adžika saladuse!

20.07.2025 15:30
NT
Kommentaarid
0
Foto:

Paljudel on tuttav grusiinlane, kellelt ostetakse salapäraseid punase möginaga purgikesi. Neid müüakse tutvuste kaudu edasi nagu tegu oleks väärt salakaubaga. Väärt on see tõesti, “sala” asja lõpetame nüüd ära. 

Jutt käib loomulikult adžikast - tõelisest maitsepommist ja seedimist soodustavast immuunsüsteemi kaitsjast! Adžikat saab valmistada aastaringselt ja sõltuvalt hooajast võib värskeid ürte asendada kuivatatud variantidega. Siiski, eelista võimalusel värskeid! Põhiline, mille vastu poeriiulitel ilutsevad tooted eksivad - adžikasse ei panda tomatit! Veider, et poe sodi üldse "adžika" nimetust kanda julgeb, sest allolevate koostisainetega on suurtootjate suursaavutustel õite vähene seos.

Vaja läheb:

  • 1 kg paprikat
  • 50 g purustatud Kreeka pähkleid
  • 50 g tilli
  • 50 g peterselli
  • 50 g koriandrit
  • 50 g basiilikut
  • 0.25 kg tšillit
  • 0.3 kg küüslauku
  • 50 g sellerit
  • soola

Nagu näed, siis kogus on selline, et hangi heaga paras kogus purgikesi, sest siit jagub ka sõpradele-sugulastele.Ühtlasi valmistu populaarsuse tõusuks! Valmistamine on pehmelt öeldes lihtne: Püreesta kõik komponendid köögikombainis ja lisa sool. 

Eks me teame, et saadud mögin sobib kaunikesti hästi grillitud liha kõrvale. Vähem teame, et adžika kärab ka kenasti teise külma ilma toidu ehk pajaroaga kokku! Proovida tasub ka kombinatsioone, näiteks segu hapukoorega. Väike lusikatäis supi sisse on samuti äärmiselt mõnusa efektiga. Värske adžika säilib purgis mõne nädala.

 

Vaadatud 922 korda

Ole esimene, kes kommenteerib...
Jäta kommentaar
Korda turvakoodi