RETSEPT: kuidas panna lapsed brüsseli kapsast sööma?
Brüsseli kapsas või rooskapsas on paljude jaoks seotud traumaatiliste lapsepõlvemälestuste või ebameeldivate kogemustega, kui poolvägisi tuli endale need rohelised limakarakteriga punnid sisse keerata. Asja annab lastele ning endalegi ikka oluliselt maitsvamalt korraldada …ja veel nii lihtsalt!
Miks toda rohelist "pabulat" üldse süüa vaja? Asi selles, et brüsseli kapsas on üks tervislikumaid köögivilju maamuna peal. Asi pakatab vitamiinidest ja mineraalidest köögivili, mis toetavad immuunsust ja luude tervist. Ta sisaldab rohkelt kiudaineid, mis aitavad seedimist ja hoiavad kõhu kauem täis. Lisaks leidub brüsseli kapsas antioksüdante, mis võivad vähendada põletikku ja kaitsta organismi haiguste eest.
Vaja läheb:
- Hambatikke
- Brüsseli kapsaid
- Õhukest õrnsuitsupeekonit
Kuna brüsseli kapsa suhtes on kõige kriitilisem sihtgrupp lapsed, siis võiks just neile anda meisterdamise ülesande - osavõtt on pool võitu. Mähkigu kapsake kenasti peekoni sisse ja kinnitagu tekkinud sümbioos hambatikuga. Korraga tasub päris paras ports teha, sest lauale jõudes muutuvad need suupisted söömaaja staarideks. Pole muret kui kapsa külg kuskilt paistma jääb, abivalmis peekon tõmbub küpsedes kokku ja katabˇise ära.
Peekonis kapsad tuleb asetada mõõdukalt kuumale grillile, õhufritüüri või 220-kraadisesse ahju. Esimesed kaks minutit võta vabalt, aga siis hakka jälgima. Peekon tõmbub kokku ja muutub krõbedaks ehk ütleb sulle ise, millal roog valmis on. Välja tasub võtta just kenad kuldpruunikad ja krõbedad pallid. Pallide sees on aga juhtunud ime - krõmpsuv kapsas on peekonirasvas küpsedes muutunud tekstuurilt pehmeks, siidjaks ja maistelt oi kui heaks! Head isu.