RETSEPT: maailmas lööb laineid kodus lihtsasti valmistatav kebab

24.11.2025 07:45
NT
Kommentaarid
0
Foto:

Kebabibuum on tabanud kodukööke kõikjal maailmas! Sotsiaalmeedia on plahvatuslikult täitunud ahvatlevate kodus valmistatud kebabivideotega. Mis peamine, retsept on ülilihtne!

Kes järgi on proovinud, see kiidab, et kööki täidab tuttav vürtsikas kebabiaroom. Paljud saavad kiiresti aru, et poest ostetud külmutatud versioonide ja ka mitmete „kebabimeistrite” (kes samuti külmutatud algmaterjalist toitu valmistavad) juurde enam tagasiteed ei ole.

Liha puhul on samuti tore, sest ei pea piirduma stampvalikuga (kana või veis), vaid saab katsetada erinevate võimalustega ning loomulikult värske toorainega.

Hakkame pihta!

Koostisosad:

  • 500 g hakkliha
  • 1 sl Kreeka jogurtit
  • 4 sl oliiviõli
  • 1 keskmine sibul
  • 1,5 tl soola
  • 1,5 tl paprikapulbrit
  • 1 tl kuivatatud oreganot
  • ½ tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 tl musta pipart

Püreesta sibul blenderis ühtlaseks pasta. Lisa blenderisse hakkliha, jogurt, oliiviõli ja kõik vürtsid. Püreesta, kuni segu muutub ühtlaseks ja tugevaks lihapastaks. Kata anum kinni ja lase kebabitainal tund aega külmkapis seista. Laota kolmandik tainast küpsetuspaberile, kata teise küpsetuspaberiga ja rulli õhukeseks kihiks. Eemalda ülemine paberitükk ja rulli liha küpsetuspaberi abil tihedaks rulliks. Tee sama ülejäänud lihaga, kokku saad mitu rulli. Pane tähele: jäta küpsetuspaber küpsetamise ajal rullide ümber paigale!

Aseta rullid küpsetusplaadile ja küpseta 190 °C juures 25–30 minutit. Vajadusel vala plaadile kogunenud vedelik ära ja jätka küpsetamist veel umbes 5 minutit, et pind saaks ilusa kuldpruuni värvi. Ava rullid ja lõika või rebi liha väiksemateks tükkideks. Edasi on juba fantaasia küsimus, kuhu oma maitsva kebabi paned – pitsale, wrappi või hoopis salati sisse. Head isu!

Vaadatud 707 korda

Ole esimene, kes kommenteerib...
Jäta kommentaar
Korda turvakoodi