KÜSITLUS: Hinnatõus - meie avaliku elu tegelased söövad restorani asemel kodus või pubis

15.04.2024 09:20
Hillar Kohv
Kommentaarid
4
Foto:

Küsitlus meie avaliku elu tegelaste hulgas näitab, et restoranidesse ei raatsita väga minna. Neil sai palutud soovitada toidukohti või kodust hitt-retsepti.

Helen Anvelt: „Alfredi pubi näiteks, köögis tasub olla loominguline. Inspiratsiooni saab toitudest, mis kapis on.”

Annely Akkermann: „Kartul, porgand, peet ja kaalikas umbes sellisteks kangideks nagu friikartulid riputada üle soola ja/või köögivilja maitseainega ning õliga. 40 minutit 200 kraadi juures ahjus ja valmis. Kõrvale võib panna veel verivorste, ahjuvorste või ribi.„

Andrei Korobeinik: „Käisin täna Pärnus Kolhethis, väga okei koht!”

Maria Kaljuste: „Ma olin aasta alguses pikalt Indias ja Bangladeshis... seega praegu teen kodus hoolega Indias õpitud roogasid. Väljas söömas väga ei käi... aga head sõin viimati Noblessneri lähedal Põhjala õlletehases. Seal oli kõik hea mis lauale toodi. Mõistliku hinnaga ka ja maitseveed tasuta... personal vahva!”

Pille Pürg: „Hansa Hoov.”

Viktor Vassiljev: „Pole põhjust väljas söömas käia, vaatamata kõigele annab naine kodus ikka veel süüa. Mida tema teeb, on kõik hea. „

Jaan Elgula: „Kodunt väljas söömas ei käi.Kodus söön naise tehtud söögihitte.”

Marco Tasane: „Järjest harvem söön ma väljas.... põhjus pole mitte rahas vaid sellest , et topitakse toidule igast majoneesi, kastmeid jne....ma ei taha neid st minu organism! Kui kuskil väljas käin siis pidevalt maini, et see või too kaste või majonees välja jätta ...ja vahel unustatakse ikka..... Tartus on Pierree kohvik restoran kus on saadaval sellist toitu aga ka seal peab mainima vahel, et siiski mingit kastet pole vaja. Toidu ostan põhimõtteliselt Kaubamaja toidumaailmast . Kolm korda nädalas luban omale graavilõhet. Porgandisalat on igapävane, broilerifilee, laktoosivaba kodujuust, banaanid. Ja kaks kooki. Ja hommikul kindlasti kaerahelbepuder, leib.”

Heiki Hainsalu: „Tartus soovitan söögikohta Ränduri Pubi, kuna käin harva väljas söömas, siis juba noorena kokkan kodus ise köögis jaa eelistan koduseid toite, nagu kotletid, hakklihakaste, kartulipuder, pannkoogid jpt toite vanadest headest noorusaegadest. Lastega külastan meelsasti ka Mäkki ja sealne juustuburer on ka väga hea!”

Ingrid Stahl: „Kahjuks ei oska midagi soovitada.. viimastel aastatel olen väga harva väljas õhtustanud, seda ka mingi perekondliku sündmuse, juubeli puhul. Mälestustes midagi erilist pole. Armastan ise kokata köögis ja lemmikroogasid on väga palju. Meeldivad erinevate riikide road, ilmselt põhjuseks on see, et olen väga palju reisinud ja mitmetes väga erinevates riikides töötanud.

Palju on kiidetud minu veiseliha roogasid. Teen väga erinevaid eeltöötlusi, mille tulemusega on väga rahule jäädud. Kuna minu isa oli kapten, vanaisa rannakalur on mulle alati rõõmu pakkunud kalaroad nt. erilises marinaadis praetud räimed, tindikala, koha jne. Oma rannakalurist vanaisalt sain veel väga erilise õpetuse... kergelt soolatud räimed küpsetatuna puuküttega ahjus ehtsatel õlgedel.”

Innele Õispuu: „Tallinnasse ajan kõik Vabaduse väljaku kohvikusse. Kodus on need kotletid.”

Arnold Oksmaa: „Ma kodus teen süüa suht vähe, sest olen väga liikuv inimene ja enamus ajast tööl, et tavaliselt käin lähedal võtan praekana või mõninga burgeri, et muidu armastan kõike asju süüa, ei ole väga valiv inimene.”

Allan Saarm: „Kuhu sööma minna, keeruline soovitada, pole ammu kuskil väljas käinud söömas. Olen tööd teinud erinevates restoranides ca 30 aastat, kelnerina, baarmanina ja administraatorina. Kokandust ka õppinud. Kõik toidud valmistan ise alates supist, erinevad hõrgud praed ja magustoidud. Sõbrad on kiitnud alati maitset ja söögi elamusi. Mina soovitan sõpradega jagada kordasid ja valmistada erinevaid üllatusi, kodune toit on alati eriline, isevalmistatud erilise tunde ja armastusega. Kodune hitt on speshjal liha kalkunihautis rohke köögivilja ja magushapukastme rohelise värske salatiga. Head isu ja rohkeid elamusi head inimesed.”

Vaadatud 2290 korda

Ole esimene, kes kommenteerib...
kokad

sülitavad nende toidu sisse!

Jäta kommentaar
Korda turvakoodi